+31 (0) 26 737 0271 |info@fun-in-tsjechie.nl

Kanoën op de Jizera dagtrips

3.00 out of 5
(1 klantbeoordeling)

Kanotocht op de rivier Jizera De rivier de Jizera ontspringt in het Jizeragebergte (Ijzergebergte) net over de grens in Polen. De kanotocht begint in het pittoreske dorpje Malá Skála en eindigt in Dolánky bij Turnov. Het segment waar je met de kano doorheen komt heeft een breed rivierbed met ondiep water. Bij lage waterstanden steken er af en toe stenen uit. De rivier is ingesloten in loofbomen, je vaart onder de laag hangende takken door. Regelmatig biedt de rivier een prachtig vergezicht naar de beboste …

kies gewenste aantal kano’s

Kies gewenste aantal kano’s per kanotype.
Peddels zijn inclusief. Per boot is een waterdichte ton inclusief. Zelf waterschoenen meenemen!

Vervoer terug van eindpunt naar startpunt

Vervoer terug van eindpunt naar startpunt

Beschrijving

Kanotocht op de rivier Jizera

De rivier de Jizera ontspringt in het Jizeragebergte (Ijzergebergte) net over de grens in Polen. De kanotocht begint in het pittoreske dorpje Malá Skála en eindigt in Dolánky bij Turnov. Het segment waar je met de kano doorheen komt heeft een breed rivierbed met ondiep water. Bij lage waterstanden steken er af en toe stenen uit. De rivier is ingesloten in loofbomen, je vaart onder de laag hangende takken door. Regelmatig biedt de rivier een prachtig vergezicht naar de beboste steile heuvels van het dal. Je moet goed opletten voor grote keien en zo je weg zoeken in het rivierbed. Tijdens de kanotocht kun je bijzondere flora en fauna bewonderen, o.a. ijsvogels en forellen. Combinaties o.a. mogelijk met inline skaten, mountainbiken en klimmen & abseilen. Vraag naar de mogelijkheden!

Basisinformatie over de Jizera

Hier staan enkele basisgegevens van de kanotocht die start in Malá Skála en eindigt in Dolánky
 • Vertrekdata: alle dagen van 01-04 t/m 31-10, andere data op aanvraag
 • Begintijd: aanbevolen tussen 09:00 en 14:00
 • Meeting point: Zluta Plovarna in Malá Skála
 • Lengte tocht: 8 km
 • Terugreis met de trein of met eigen vervoer.
 • Moeilijkheidsgraad: licht (ook voor onervaren, kinderen vanaf 8 jaar)
 • Rustig stromend, ondiep
 • Breedte: 15 tot 20 meter
 • In totaal 175 km lang, stroomt in Elbe
 • Versnellingen, risico van het kantelen laag, makkelijke zelfredding
 • Gemiddelde vaarsnelheid 4,5 km per uur

De kanotocht

De kanotocht begint in het pittoreske dorpje Malá Skála en eindigt in Dolánky bij Turnov. De Jizera ontspringt in het Jizeragebergte net over de grens in Polen. Het segment waar je met de kano doorheen komt heeft een breed rivierbed met ondiep water. Bij lage waterstanden steken er af en toe stenen uit. Op de Jizera rivier beleef je vooral veel rust, het water stroomt niet hard maar wel voldoende om zich mee te laten slepen. De rivier speelt met jou. Je kunt ook even uit de boot stappen en in de stroming gaan zitten. Vooral de kinderen zullen het geweldig vinden. Maar er zijn ook spannende dingen te beleven. Aan het begin van de tocht is een stroomversnelling. Je moet met je boot precies in de doorlaat varen en dan moet je je laten dragen door golven. Bij ‘de landing’ in het water word je wel een beetje nat, maar het is wel spectaculair. Een ideale plek om foto’s te maken!

High lights

 • Rivier Jizera
 • Pittoreske dorpje Malá Skála
 • Dolánky bij Turnov
 • Mooie kanotocht
 • Prachtige vergezichten op de omgeving

Aanbevolen combinaties

Een kanotocht op de Jizera kun je uitstekend combineren met bezoek aan bezienswaardigheden in de omgeving. In het dorp Malá Skála is een schitterende uitzichtpunt op een rotsklif direct boven de rivier. Ook indrukwekkend is het kapelletje Panteon en burchtruine Vranov die op steile de rotsen ‘geplakt is’. Boven op de kam zijn oude grotwoningen te bezichtigen en aan de overkant van het dal kun je gaan wandelen of klimmen op de Suche skály (Droge rotsen). Een bijzondere rotsformatie die het hele gebied domineert. De kanotocht is verder goed te combineren met een andere outdoor activiteit: o.a. klimmen & abseilen, mountainbiken of touwenparcours. Het kanoën op de Jizera kan uitstekend gecombineerd worden met een leuke steptocht, een mountainbiketrip of een klimsessie op natuurrotsen met instructeur.

Video

1 beoordeling voor Kanoën op de Jizera dagtrips

 1. 3 out of 5

  Luit van Hunenstijn

  Duurde even maar had nu even tijd om te zitten.
  Mijn kinderen van 10, 12 en 14 jaar hebben genoten van de activiteiten.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *