Kanotour Sázava dagtrips met transfers

Kanotour Sázava dagtrips volledig georganiseerd met transfers vanuit Praag. In het Boheemse Hoogland, even ten zuid-oosten van Praag stroomt de Sázava – een van de mooiste rivieren van het land. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders en watersport liefhebbers. Je vindt er sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilte van de Tsjechische Hooglanden. Dat alles op een steenworp afstand van Praag!

Beschrijving

Kanotour Sázava dagtrips volledig georganiseerd met transfers vanuit Praag

Wij organiseren dagtrips op de rivier Sázava met transfer vanuit Praag. Kijk hieronder voor detail informatie. In het Boheemse Hoogland, even ten zuid-oosten van Praag stroomt de Sázava - een van de mooiste rivieren van het land. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders, watersport liefhebbers en mensen die hier naartoe kwamen met de bekende „Sázava Pacifik“ trein vanwege de romantiek. Je vindt er sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilte van de Tsjechische Hooglanden. Dat alles op een steenworp afstand van Praag!

In het Boheemse Hoogland, even ten zuid-oosten van Praag stroomt de Sázava - een van de mooiste rivieren van het land. Zolang men zich kan heugen wordt de Sázava veel bezocht door kampeerders, watersport liefhebbers en mensen die hier naartoe komen met de bekende „Sázava Pacifik“ trein vanwege de romantiek. Je vindt er sprookjesachtige plekjes, bruisende stroomversnellingen, geheimzinnige burchten, majestueuze kastelen, witte rotsen, diepe bossen, geurende velden en de stilte van de Tsjechische Hooglanden. Dat alles op een steenworp afstand van Praag!

Wil je niet met een gids/transfer dan kun je kiezen voor onze self guided dagtrips met transfer op eigen gelegenheid. Kijk hier voor de mogelijkheden en meer informatie over eendaagse trips op de Sázava.

We halen je op bij diverse hotels, en hostels in Praag en brengen je naar startpunt. Na afloop van de dagtrip halen we je weer op bij het eindpunt en brengen we je terug naar Praag.

Je kunt kiezen uit diverse typen kano's en rafts. O.a. polyester 2-persoons kano van het type Vydra, of 6-persoons opblaasbaar rubberen rafts van het type Colorado of kajaks van type Swing. Verder natuurlijk neopreen wetsuits en noodzakelijke materialen.

In de zomerperiode is er in de Sázava soms weinig water. We melden uiterlijk een dag voor vertrek of de tour door kan gaan.

High lights:

 • Sprookjesachtige plekjes
 • Verschillende kastelen
 • Burchten als "Český Šternberk" en "Pirkštejn"
 • Glasblazerij "Kavalier"

Inclusief:

 • Huur kano/raft en bijbehorende materialen (paddels, waterdichte ton/zak)
 • Kinderen onder 14 jaar krijgen een zwemvest (verplicht)
 • Vervoer van materiaal terug naar beginplek
 • Digitale riviergids met o.a. detailbeschrijvingen van alle stuwen en versnellingen
 • Transfer vanuit Praag naar startpunt en transfer terug van eindpunt naar Praag.
 • Telefonische ondersteuning bij noodgevallen

Exclusief:

 • Gastronomie.
 • Extra materialen zoals extra waterdichte ton, waterschoenen, neopreen pak, pomp

Video

Stel een vraag

  Detailkaart

  Er zijn diverse varianten mogelijk

  Hieronder staan de meest populaire keuzes eendaagse tours in de benedenstroom van de Sázava beschreven. De keuze welk segment wordt gekozen hangt met name af van de actuele waterstand.

  Route 1: Čerčany - Týnec nad Sázavou - rustige stroming

  Tijdens de tocht kom je 4 stuwen tegen die je moet passeren. De Sázava is op dit segment niet vaak “doorgeknipt” door stuwen, de stroom is rustig. De rivier biedt af en toe een verrassend vergezicht naar de omgeving, zo zie je plotseling de burchtruïne Zbořený kostelec uit het niets rijzen. Ook zijn er diverse opties om te stoppen voor kleine uitstapjes naar bijvoorbeeld de ruïnes van juist dit ooit sprookjesachtige kasteel. De stad Týnec nad Sázavou met een authentieke burcht omsluit de rivier aan allebei de oevers.
  • Details: klasse ZW, geschikt voor families met kinderen en beginnende kanoërs.
  • Afstand: 14 km
  Powered by Wikiloc

  Route 2: Týnec nad Sázavou – Pikovice - ontelbare stroomversnellingen

  Onderweg meerdere stuwen. Vooral bij een hoger water niveau (150 cm) zijn met name opblaasbare kano's en rafts aan te bevelen. Op deze dagtrip ga je - volgens velen - het mooiste stuk van de Sázava zien. Start kan in Krhanice (verkorte route) of in Týnec nad Sázavou. De rivier beproeft je handigheid in het besturen van de kano. De ontelbare stroomversnellingen spelen met de boot. De omgeving is betoverend; je vaart langs hoge rotswanden door een canyon. De hellingen zijn bosachtig en overal langs de rivier staan hutjes en huisjes die voor recreatie dienen. In Pikovice stroomt de Sázava uit in de Vltava en daar eindigt de dagtocht op de Sázava. De Sázava vervolgt zijn stroom richting Praag als de Vltava om vervolgens 800km verder samen met de Elbe bij Hamburg uit te stromen in de Noordzee.
  • Details: klasse ZW - WWII, geschikt voor de meer ervaren peddelaars.
  • Afstand: 16,5 km
  Powered by Wikiloc

  Een gedetailleerde kanogids

  Hieronder een gedetailleerde kanogids van het traject Čerčany tot aan Pikovice (30km), alleen in Tsjechisch beschikbaar.

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Kanotour Sázava dagtrips met transfers” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top