+31 (0) 26 737 0271 |info@fun-in-tsjechie.nl

Kanotour Vltava dagtrips vanuit Na Pískárně

De dagtrips starten bij camping Na Pískárně. Na Pískárně – Český Krumlovv – Zlatá Koruna (24 km – 5 tot 7 uur). Dit traject begint met een absoluut hoogtepunt: je vaart door een van de mooiste middeleeuwse steden van Tsjechië die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, zie Český Krumlov. Door je unieke positie op de rivier zie je de prachtige gebouwen en het kasteel vanuit een bijzonder perspectief. Je komt in Český Krumlov langs een aantal stuwen. De laatste stuw die je passeert is de bekende sluis onder het kasteel. Met een rubberen boot is …

kies gewenste aantal kano’s of rafts per type

Kies gewenste aantal kano’s per kanotype.
Peddels zijn inclusief. Per boot is een waterdichte ton inclusief. Zelf waterschoenen meenemen!

Vervoer terug van eindpunt naar startpunt * 

Je kunt per trein, taxi (pendelbusje) of per auto naar het startpunt komen. Auto kan ter plekke worden geparkeerd. Terug naar het startpunt kan per bus, trein of taxi (pendelbusje).

Beschrijving

Vltava kanotour self guided dagtrips

Wij organiseren dagtrips en meerdaagse self guided kanotochten over de majestueuze Moldau! De dagtrips starten kan naast in Vyšší Brod ook in Na Pískárně. Een rivier met z'n oorsprong in Zuid-Bohemen. Aan weerszijden van de grens tussen Zuid-Bohemen en Beieren strekt zich over een oppervlak van meer dan 1630 km² het Boheemse Woud uit. Het gebied vormt verreweg het grootste bos- en natuurcomplex van Centraal Europa en wordt wel het ‘groene dak’ van Europa genoemd. Er ontspringen hier meer dan 6 grote rivieren, waaronder de Otava en de Moldau (Vltava). Gezamenlijk stromen deze twee rivieren als de Vltava door Praag. De Vltava is sinds tientallen jaren een van de mooiste rivieren om te kanoën in Midden-Europa. Dat maakt het traject vanaf het Lipno meer tot České Budějovice (Budweis) via de romantische Unesco stad Český Krumlov de meest bevaren route van Europa. En dat terecht! Een kanotocht op de Vltava biedt naast rustige gemoedelijke trajecten ook leuke stroomversnellingen en spannende stuwen die afhankelijk van de waterstand bevaren of overgedragen worden. Voor natuur- en cultuurliefhebbers valt er veel te beleven op deze route.

De beste tijd om te gaan

In het hoogseizoen kan het vanaf Na Pískárně op sommige dagen vrij druk zijn met kanovaarders. De kanocampings zijn dan ook vrij druk bezet tijdens die periode waardoor het soms ook 's nachts pas laat rustig wordt. Met name in de weekenden is het extra druk. Als je de drukte wilt omzeilen kies dan voor een doordeweekse dag. Ben je echter op zoek naar meer rust raden we aan om voor een kanotour op de Otava kiezen.

Dagtrip vltava met start in Na Pískárně

Deze dagtrip, Na Pískárně - Zlatá Koruna (24 km), start bij camping Na Pískárně. Dit traject begint met een absoluut hoogtepunt: je vaart door een van de mooiste middeleeuwse steden van Tsjechië die bovendien op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, zie Český Krumlov. Door je unieke positie op de rivier zie je de prachtige gebouwen en het kasteel vanuit een bijzonder perspectief. Je komt in Český Krumlov langs een aantal stuwen. De laatste stuw die je passeert is de bekende sluis onder het kasteel. Met een rubberen boot is deze sluis echt een belevenis. Met een polyester kano is voldoende ervaring vereist om het veilig te passeren - of je bereidt jezelf voor om (eventueel) nat te worden. Er staan altijd veel toeristen op de brug om je aan te moedigen en foto's te maken van dit spektakel. Daarna stroomt de rivier rustig verder, weg van de drukke wegen. Je peddelt door prachtige, romantische natuur in een bebost landschap. Er is een aantal mogelijkheden voor verfrissingen. Een behoorlijk eind verder op arriveer je weer bij een dorp dat gedomineerd wordt door robuuste gebouwen: Zlatá Koruna. Het gaat om een dorpje waar een 13de eeuws Cisterciënzer klooster staat. Dit is het eindpunt van deze dagtrip. Neem vooral de tijd om de sfeer van dit dorp te proeven voordat je terug gaat naar je auto!

Ook mogelijk voor groepen

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school-)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Minimale inzet van gids / instructeur is 3 uur.

Opties en extra's

Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school-)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen. Minimale inzet van gids / instructeur is 3 uur.

Tip: verlengen met een overnachting in Český Krumlov?

Waarom niet een overnachting voorafgaand of na afloop van de kanotocht boeken? Je hebt dan de tijd om unieke middeleeuwse stad Český Krumlov te ontdekken.

Video

Stel een vraag

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Kanotour Vltava dagtrips vanuit Na Pískárně” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.