Kanotour Vltava dagtrips vanuit Vyšší Brod

Wij organiseren dagtrips en meerdaagse self guided kanotochten over de majestueuze Moldau! Een rivier met z’n oorsprong in Zuid-Bohemen. Aan weerszijden van de grens tussen Zuid-Bohemen en Beieren strekt zich over een oppervlak van meer dan 1630 km² het Boheemse Woud uit. Het gebied vormt verreweg het grootste bos- en natuurcomplex van Centraal Europa en wordt wel het ‘groene dak’ van Europa genoemd. Er ontspringen hier meer dan 6 grote rivieren, waaronder de Otava en de Moldau (Vltava). Gezamenlijk stromen deze twee rivieren als de Vltava door Praag.

kies gewenste aantal kano’s of rafts per type

Kies gewenste aantal kano’s per kanotype.
Peddels zijn inclusief. Per boot is een waterdichte ton inclusief. Zelf waterschoenen meenemen!

Vervoer terug van eindpunt naar startpunt * 

Je kunt per trein, taxi (pendelbusje) of per auto naar het startpunt komen. Auto kan ter plekke worden geparkeerd. Terug naar het startpunt kan per bus, trein of taxi (pendelbusje).

Beschrijving

Vltava kanotour self guided dagtrips

Wij organiseren dagtrips en meerdaagse self guided kanotochten over de majestueuze Moldau! Een rivier met z'n oorsprong in Zuid-Bohemen. Aan weerszijden van de grens tussen Zuid-Bohemen en Beieren strekt zich over een oppervlak van meer dan 1630 km² het Boheemse Woud uit. Het gebied vormt verreweg het grootste bos- en natuurcomplex van Centraal Europa en wordt wel het ‘groene dak’ van Europa genoemd. Er ontspringen hier meer dan 6 grote rivieren, waaronder de Otava en de Moldau (Vltava). Gezamenlijk stromen deze twee rivieren als de Vltava door Praag.

De Vltava is sinds tientallen jaren een van de mooiste rivieren om te kanoën in Midden-Europa. Dat maakt het traject vanaf het Lipno meer tot České Budějovice (Budweis) via de romantische Unesco stad Český Krumlov de meest bevaren route van Europa. En dat terecht! Een kanotocht op de Vltava biedt naast rustige gemoedelijke trajecten ook leuke stroomversnellingen en spannende stuwen die afhankelijk van de waterstand bevaren of overgedragen worden. Voor natuur- en cultuurliefhebbers valt er veel te beleven op deze route.

Er zijn vier trajecten mogelijk als dagtrips. De dagtrips starten allemaal in Vyšší Brod waar je je auto kunt parkeren of per trein naar toe kunt reizen. Hieronder staan de meest populaire keuzes kort omschreven. Op de volgende tabs staan de detailkaarten per traject.

In het lijstje hieronder staan de vier meest gangbare dagtrips opgesomd:

 • Vyšší Brod - Rožmberk (10 km - circa 2 tot 3 uur)
 • Vyšší Brod - Branná - Náhořany (21 km - circa 4 tot 5 uur)
 • Vyšší Brod - Na Pískárně (27 km - 5 tot 7 uur)
 • Vyšší Brod - Český Krumlov (34 km - 8 tot 10 uur)

Dagtrip Vyšší Brod - Rožmberk (10 km)

In het stadje Vyšší Brod kun je voor het begin van de kanotocht een prachtig gotiek klooster uit de 13de eeuw bekijken. Vol indrukken van de middeleeuwse pracht ga je peddelen op rustig stromend water met weinig versnellingen. Onderweg komen we langs drie stuwen die ook voor beginners goed te passeren zijn. Op de bosrijke route rijst op een steile helling burcht Rožmberk op. Dit stadje is na ca. 2 uur ons eindpunt.

Dagtrip Vyšší Brod - Branná - Náhořany (21 km)

Voor het eerste stuk tot Rožmberk, zie de beschrijving hier boven. Als je voldoende tijd hebt raden we aan om hier een pauze in te plannen om een hapje te eten en/of het kasteel van Rožmberk te bekijken met zijn exposities van historische meubels en wapens. Daarna zetten we onze tocht voort. Tot Branná-Náhořany zijn we nog ongeveer twee tot drie uur onderweg. Er zijn verder geen stuwen meer op dit deeltraject.

Dagtrip Vyšší Brod - Pískárna (27 km) of Český Krumlov (34 km)

Voor diegene die graag nog net iets verder willen kanoën is er de mogelijkheid om de tocht te verlengen tot Pískárna (6 km meer) of zelfs helemaal tot de historische Český Krumlov (13 km meer).

Enkele tips en aanbevelingen

 • In het hoogseizoen kan het vanaf Vyšší Brod in sommige weekenden vrij druk zijn met kanovaarders. De kanocampings zijn dan ook vrij druk bezet tijdens die periode waardoor het soms ook 's nachts pas laat rustig wordt. Als je de drukte wilt omzeilen kies dan voor een doordeweekse dag.
 • De dagtrips zijn ook mogelijk voor groepen. Voor extra begeleiding tijdens de kanotour met een gekwalificeerde instructeur geldt een toeslag. Voor (school-)groepen groter dan 20 deelnemers is een instructeur verplicht. Heeft u specifieke wensen ten aanzien van de inzet van instructeurs? Dan graag even telefonisch contact opnemen.
 • Tip: verlengen met een overnachting in Český Krumlov? Waarom niet een overnachting voorafgaand of na afloop van de kanotocht boeken? Je hebt dan de tijd om unieke middeleeuwse stad Český Krumlov te ontdekken.
 • Wil je graag een langere kanotocht maken, kijk dan hier voor de meerdaagse kanotours.

Video

Vyšší Brod - Rožmberk (10 km)

Dagtrip Vyšší Brod - Rožmberk (10 km): in het stadje Vyšší Brod kun je voor het begin van de kanotocht een prachtig gotiek klooster uit de 13de eeuw bekijken. Vol indrukken van de middeleeuwse pracht ga je peddelen op rustig stromend water met weinig versnellingen. Onderweg komen we langs drie stuwen die ook voor beginners goed te passeren zijn. Op de bosrijke route rijst op een steile helling burcht Rožmberk op. Dit stadje is na ca. 2 uur ons eindpunt.

Detailkaart:

Detailkaart (alleen in Tsjechisch) van het riviersegment Vyšší Brod tot Český Krumlov. Geen zorgen, je krijgt bij de start een versimpelde versie van deze kaart:

Vyšší Brod - Náhořany (21 km)

Dagtrip Vyšší Brod - Branná - Náhořany (21 km): voor het eerste stuk tot Rožmberk, zie de beschrijving hier boven. Als je voldoende tijd hebt raden we aan om hier een pauze in te plannen om een hapje te eten en/of het kasteel van Rožmberk te bekijken met zijn exposities van historische meubels en wapens. Daarna zetten we onze tocht voort. Tot Branná-Náhořany zijn we nog ongeveer twee tot drie uur onderweg. Er zijn verder geen stuwen meer op dit deeltraject.

Kaart met details:

Detailkaart (alleen in Tsjechisch) van het riviersegment Vyšší Brod tot Český Krumlov. Geen zorgen, je krijgt bij de start een versimpelde versie van deze kaart:

Vyšší Brod - Na Pískárně (27 km)

Dagtrip Vyšší Brod - Pískárna (27 km) of Český Krumlov (34 km, 5 tot 7 uur):  voor diegene die graag nog net iets verder willen kanoën is er de mogelijkheid om de tocht te verlengen tot Pískárna (6 km meer) of zelfs helemaal tot de historische Český Krumlov (13 km meer).

Kaart met details:

Detailkaart (alleen in Tsjechisch) van het riviersegment Vyšší Brod tot Český Krumlov. Geen zorgen, je krijgt bij de start een versimpelde versie van deze kaart:

Stel een vraag

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Kanotour Vltava dagtrips vanuit Vyšší Brod” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top