Klettersteig Via Ferrata in Děčín

De Děčín via ferrata werd geopend in 2015. Inmiddels zijn er 450 meter aan uitgezette routes met een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. De via ferrata routes zijn aangelegd op de rotswand die lokaal bekend staat als Pastýřská stěna ofwel de herdersmuur. De rotswand stijgt haast loodrecht op direct naast de oevers van de Elbe.

Beschrijving

Klettersteig - Via Ferrata in Děčín

Via ferrata zijn uitdagende uitgezetten routes, beveiligd met staalkabels, (karabijn)haken en houten en ijzeren ladders. Ze leiden langs steile rotswanden zodat je met behulp hiervan een route af kunt leggen die anders onbegaanbaar zou zijn. Vele van de "ijzeren wegen" vind je in de Dolomieten (Italië) maar er zijn er ook diverse in het Ertsgebergte en het Boheems-Saksisch Zwitserland. Het zijn veilige ferrata die geschikt zijn voor sportieve beginners en gezinnen met kinderen maar ook voor de gevorderde erg leuk zijn. De Děčín via ferrata werd geopend in 2015. Inmiddels zijn er 450 meter aan uitgezette routes met een hoogteverschil van ongeveer 100 meter. De via ferrata routes zijn aangelegd op de rotswand die lokaal bekend staat als Pastýřská stěna ofwel de herdersmuur. De rotswand stijgt haast loodrecht op direct naast de oevers van de Elbe.

High lights:

 • Prachtig uitzicht over Děčín
 • Uitgezet parcours langs rotswand
 • Onvergetelijke ervaring

Inclusief:

 • Huur materialen: harnas, helm, touwen, karabijnen
 • Korte introductie over het juiste gebruik van de uitrusting

Exclusief:

 • Verzekering
 • Transfer is op eigen gelegenheid. Desgewenst zorgen wij voor aanvullende transfers.
 • Professionele gids
Doelgroepen: Adrenaline zoekers, Dertigers, Gezinnen met tieners Code: AC_549_860

Video

1 beoordeling voor Klettersteig Via Ferrata in Děčín

 1. Luit van Hunenstijn

  We hebben deze Klettersteig direct na de AlpinGrat gedaan en waren erg enthousiast. De lengte is echt ideaal – niet te kort en niet te lang. Het leukst vond ik de afwisseling en 2 moeilijkere passages, die echter ook met kinderen goed te doen zijn. We hebben veel plezier gehad!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Go to Top