Middeleeuws feest in kasteel Dětenice

Middeleeuws feest in kasteel Dětenice, 80 km ten noordoosten van Praag. Een bezoek aan dit middeleeuwse jachtslot wordt gecombineerd met een rondleiding door de plaatselijke brouwerij. Hierna volgt een avond vol middeleeuws entertainment, met dansers, bedelaars, zwaardvechters en andere middeleeuwse karakters. Een stevige maaltijd en een onbeperkte hoeveelheid bier mogen natuurlijk niet ontbreken! De maaltijd wordt bereid boven een open vuur, het bier is zelfgebrouwen en voor de liefhebbers is er een Moravische huiswijn.

Bezoek aan de bierbrouwerij Pivovar Dětenice inclusief proeverij. De brouwerij tour met een demonstratie van de productie en de bierproeverij duurt ongeveer 30 minuten. Meer informatie op www.pivovardetenice.cz.

Kies het gewenste Pick up point in Praag

Pick up points in Praag indien niet in de lijst.

Beschrijving

Middeleeuws feest in kasteel Dětenice

Na een rondleiding in de plaatselijke brouwerij breng je een bezoek aan het middeleeuwse jachtslot Dětenice, waar een avond vol entertainment op je wacht. Terwijl je de stevige maaltijd ouderwets met de handen eet, geniet je van de show die wordt opgevoerd door dansers, bedelaars, zwaardvechters en andere middeleeuwse figuren. Laat ook het huisgemaakte bier en de Moravische huiswijn smaken! Indien gewenst gaat er een gids mee maar de excursie kan ook prima zonder. De chauffeur kent de weg en de procedure, de transfer is per airconditioned minibus. De tour duurt al met al zo'n 5 uur. We eindigen in Praag, waar we je afzetten bij uw accommodatie.

Praktische planning

Een mogelijk programma schema
 • 15:00 - 18:00 pick up in Praag en transfer naar Dětenice
 • 18:00 - 19:00 bezoek bierbrouwerij
 • 19:00 - 22:00 diner show
 • 22:00 - 23:00 transfer terug naar accommodatie
We halen je op bij ieder gewenst in Praag, van daaruit is het circa 75 minuten naar een rustiek Tsjechisch dorp. We beginnen met een korte tour van een middeleeuws landhuis, waar we zien hoe de edelmannen en jonkvrouwen leefden. Vervolgens zien we hoe in de Middeleeuwen het bier werd gebrouwen. Hierna krijg je een rondleiding door de moderne microbrouwerij van Dětenice. Hongerig en dorstig komen we in een prachtig gerestaureerde middeleeuwse schuur waar we gaan genieten van middeleeuwse gastvrijheid en entertainment. De schuur biedt plaats aan 300 personen; veel van de gasten zijn Tsjechisch. De show begint duurt van 19:00 tot 22:00. Tijdens de show is de keuken open en is er bediening. Om de show die grotendeels in het Tsjechisch is te begrijpen moet je je verbeelding laten werken. De entertainers gaan gekleed in echte middeleeuwse mode en zijn gepast onbeleefd en erg bot. U wordt geboden om te gaan zitten, te zwijgen en te zuipen. Het eten en het bier wordt geserveerd door prachtig geklede maagden en herbergiers. Dames let op: je zou kunnen worden beschuldigd van hekserij en dan volgt de schandpaal! Menukeuze, het traditionele driegangenmenu bestaat uit:
 • kaas
 • halve kip
 • typisch Tsjechische honinggebak
Een vegetarische optie is ook (aangeven op het boekingsformulier indien nodig). Als het eten wordt geserveerd wordt er een harde trommel geslagen. Middeleeuwse muzikanten en exotische dansers vullen de eetkamer, gevolgd door vuurspuwers, straat bedelaars, vechten ridders, slangenbezweerders en nog veel meer. De middeleeuwse show wordt vakkundig gepresenteerd en is geschikt voor mannen en vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten. Om circa 22:00 staat de taxi klaar om je veilig terug te brengen naar Praag, waar we je afzetten bij uw accommodatie.

Inclusief:

 • entree Middeleeuws feest in kasteel Dětenice van 19:00 - 22:00
 • transfer van en naar Dětenice vanuit Praag

Exclusief:

 • Bierbrouwerij bezoek
 • Extra wachturen chauffeur
 • Overige drankjes ter plekke te bestellen
 • Onbeperkt drankjes: bier uit eigen brouwerij, huiswijn uit Moravië of fris ter plekke te bestellen
 • Middeleeuws menu a la carte (zie menukaart (jidelni-listek))

Video

Stel een vraag

  1 beoordeling voor Middeleeuws feest in kasteel Dětenice

  1. Luit van Hunenstijn

    „ Heel leuk thema hotel, beetje spannend vooral ‘s nachts. Ondanks het thema middel eeuwen prima comfort, grote schone kamer heerlijke douche. Prima ontbijt, voldoende keuze. Het personeel was zeer vriendelijk. We kregen met 2 personen een rondleiding door de brouwerij. De thema avonden waren ook zeer geslaagd. In het restaurant was het eten prima. “
  Een beoordeling toevoegen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top