Singltrek mountainbike arena

Het Singltrek Center is gelegen in het mooie plaatsje Nové Město pod Smrkem direct aan een mooi meertje waar je ook kunt zwemmen. Het Center heeft voor zijn bezoekers veel te bieden – drankjes, snacks, speciaalzaak voor MTB uitrusting, een test center van het Tsjechische topmerk AGang bikes, bike wash, kleedkamers met douches, speeltuin voor kinderen en een camping. In het test center kan je eerst de AGang bikes testen en vervolgens voor maximaal 8 uur per dag huren. De paden zijn professioneel ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Zo passen alle routes perfect in het landschap en bieden ze een geweldige mountainbike beleving.

Beschrijving

Singltrek Center Nové Město pod Smrkem

Doelgroep: getrainde en ongetrainde mountainbikers die hun grenzen willen verleggen. Dagelijks begeleide en self guided mountainbike- en fietsroutes. Leuk voor jong en oud! Het Singltrek Center is gelegen in het mooie plaatsje Nové Město pod Smrkem direct aan een mooi meertje waar je ook kunt zwemmen. Het Center heeft voor zijn bezoekers veel te bieden – drankjes, snacks, speciaalzaak voor MTB uitrusting, een test center van het Tsjechische topmerk AGang bikes, bike wash, kleedkamers met douches, speeltuin voor kinderen en een camping. In het test center kan je eerst de AGang bikes testen en vervolgens voor maximaal 8 uur per dag huren. De paden zijn professioneel ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Zo passen alle routes perfect in het landschap en bieden ze een geweldige mountainbike beleving. Er zijn routes voor de volgende niveaus aangelegd:

Groene route:

De groene route is uitstekend geschikt voor beginners en families met kinderen. De paden zijn wat breder en je kunt ervaring opdoen met het rijden op ruig terrein. Het is belangrijk om te leren hoe je je bike op verschillende ondergronden onder controle kunt houden. De Green Singltrek is ook geschikt voor fysiek beperkte rijders op handfietsen en rolstoelen. De paden zijn bijna overal breed genoeg voor twee fietsers naast elkaar. De route begint aan het Singltrek Center en het is mogelijk om op andere routes van het netwerk over te gaan.

Blauwe route:

Zodra je wat ervaring opgedaan hebt en je je veilig voelt op de groene route kun je beginnen aan de blauwe. Deze route biedt meer bochten en afdalingen waar het plezier pas echt begint. Het is uitermate geschikt voor beginners omdat je wel al het plezier van een bosroute krijgt, maar niet onaangenaam verrast wordt door gevaarlijke obstakels. Op deze route zijn geen zware hellingen of afdalingen. Ook een gevorderde biker die een meer ontspannende tocht wil maken zal op deze route genieten van de prachtige omgeving.

Rode route:

Deze routes zijn bestemd voor mountainbikers die al genoeg vaardigheden op de blauwe route opgedaan hebben. Het zijn middelzware paden. Ervaren bikers genieten van de afdalingen in volle vaart. Minder ervaren bikers kunnen het parcours rustiger afleggen. Je hebt de keuze uit verschillende routes op dit niveau.

Zwarte route:

De zwarte routes zijn voor ervaren bikers. De paden zijn nauw en de afdalingen zijn steil. Het daagt je uit maar je verliest nooit de flow. Volledige concentratie en beheersing van je bike zijn noodzakelijk. Maar je hoeft ook geen superheld te zijn om deze route aan te kunnen. Er zijn immers geen grote sprongen of andere hindernissen. De zwarte routes zijn er voor de veeleisende, energieke en technisch gevorderde biker. Het mountainbiken is voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade voortkomend uit gebruik van mountainbikes.

Video

Stel een vraag

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Singltrek mountainbike arena” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top