Theresienstadt de kleine vesting

Theresienstadt (Duits) of Terezín (Tsjechisch) was in de Tweede Wereldoorlog de tot concentratiekamp en ghetto veranderde Tsjechische vestingstad Theresienstadt. Theresienstadt was vooral een doorgangskamp voor Joden die meestal spoedig naar Auschwitz-Birkenau of andere vernietigingskampen werden gestuurd (bron https://nl.wikipedia.org/wiki/Theresienstadt_(concentratiekamp)).

Magdeburg barracks volwassenen (+2,00)

Magdeburg barracks

Beschrijving

Het Terezín Memorial - excursie met gids vanuit Praag

Het Terezín Memorial - excursie met gids vanuit Praag. Theresienstadt (Terezín Memorial), oorspronkelijk gesticht als fort in 1780 door de Habsburgse vorstin Maria Theresia om Praag te beschermen tegen aanvallen. In een later stadium van de geschiedenis, tijdens de bezetting door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog, werd het een Joods getto. In de Tweede Wereldoorlog kwamen in dit kamp duizenden Joden en andere gevangenen om nadat zij gedwongen in een Joods ghetto hadden gewoond. Ter plekke is er een rondleiding door de kleine vesting.

Met deze speciale cultuur-historische excursie per touringcar vanuit Praag keert u terug in de tijd, naar de jaren veertig van de vorige eeuw, en krijgt u een gedetailleerd overzicht van het leven in het gevangenen/doorvoerkamp Theresienstadt. Ter plekke krijg je een rondleiding door een deskundige gids en hoor je vele aangrijpende verhalen en feiten uit het dagelijkse leven van de gevangenen.

Het Terezín Memorial herdenkt de duizenden slachtoffers van de nazi-tijd, en stimuleert onderzoek en educatieve activiteiten. Het houdt de geschiedenis levend.

Video

Stel een vraag

  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Theresienstadt de kleine vesting” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top