Vlotten bouwen en varen

Op zoek naar een leuke teambuilding activiteit? Vlotten bouwen is een uitstekende manier om de teamspirit op een speelse manier in een prachtige omgeving midden in de natuur te versterken. Door het creëren van een dynamische leeromgeving leren de deelnemers zichzelf en de teamleden op een nieuwe manier kennen. De groep moet een plan bedenken en uitvoeren met als eindresultaat een drijvend vlot. Goed communiceren en samenwerken zijn 2 essentiële onderdelen voor deze opdracht.

Beschrijving

Vlotten bouwen en varen: teambuilding!

Vlotten bouwen is bij uitstek een garantie voor plezier. Deze team activiteit is geschikt voor groepen van volwassenen en kinderen. De deelnemers worden verdeeld in kleinere groepen. Het is de bedoeling om in een klein team met een beperkt aantal hulpmiddelen zo snel mogelijk een vlot te bouwen. De vlotten moeten uiteindelijk groot en sterk genoeg zijn voor de hele groep. Minimale groepsgrootte is 13 deelnemers.

Het programma is geschikt voor diverse doelgroepen vanaf de leeftijd van 14 jaar. De professioneel opgeleide instructeurs zorgen ervoor dat alles in goede banen verloopt. Veiligheid gaat boven alles!

Programma vlotten bouwen duurt zo'n 2 tot 3 uur.

Voor de start van de activiteit wordt een instructie gegeven en iedereen in subgroepen verdeeld. Vervolgens moet elke groep een eigen vlotontwerp bedenken om het daarna met het aanwezige materiaal te bouwen. Ieder team krijgt een beperkte hoeveelheid basismaterialen waaronder vaten, lange stokken, touwen, peddels en veiligheidsvesten. In een beperkte tijd bouwt elke groep een vlot dat groot genoeg is voor de hele groep. De teams strijden vervolgens met hun vlot op de rivier Jizera tegen elkaar. Dus het vlot moet niet alleen sterk genoeg zijn om op te drijven maar ook om intact door de opdrachten heen te komen. Bij deze ultieme test kom je er achter of het stevig genoeg gebouwd is om droog te blijven.

In een beperkte tijd bouwt elke groep een vlot dat groot genoeg is voor de hele groep. De teams strijden vervolgens met hun vlot op een meertje naast de rivier Jizera tegen elkaar. Dus het vlot moet niet alleen sterk genoeg zijn om op te drijven maar ook om intact door de opdrachten heen te komen. Bij deze ultieme test kom je er achter of het vlot stevig genoeg gebouwd is om droog te blijven.

Wat je zelf mee moet nemen: sportkleding, schoenen en extra kleding inclusief schoenen. Je moet voorbereid zijn om nat te worden! Ter plaatse zijn voldoende faciliteiten om te douchen en om te kleden mocht dit nodig zijn.

Combinaties mogelijk:

Er zijn oneindig vele combinaties mogelijk, wat te denken van de dag afsluiten met een of meerdere afdalingen op een spectaculaire rodelbaan. Of een gezellig samenzijn met kampvuur en barbecue? Het kan allemaal. Vraag naar de mogelijkheden.

Inclusief:

 • Instructeur
 • Essentiële materialen als vaten, palen, touwen en reddingsvesten

Exclusief:

 • Lunchpakket
 • Transfer naar de locatie
 • Verzekering

Video

Stel een vraag

  FAQ

  Wat is de niveau classificatie van het kanoën en raften2020-09-16T18:59:13+02:00
  De moeilijkheidsgraad van de rivieren is in enkele categorieën ingedeeld. In de gehele wereld worden meerdere soorten classificaties gebruikt, maar in Tsjechië gebruikt men de zogenaamde alpine beoordeling van de rivieren. Voor een wat fijnere onderverdeling worden dan tekens + (meer moeilijk) en - (minder moeilijk) gebruikt. Bij alle typen wordt het kunnen zwemmen of gebruik van zwemvesten verondersteld. De rustige tot en met lichtstromende rivieren hebben drie moeilijkheidsgraden (ZWA, ZWB en ZWC). De snel stromende en wilde rivieren hebben zes graden (WW I t/m WW IV).

  klasse ZWA

  stilstaand water – meren, stuwmeren

  klasse ZWB / ZWC

  rustig water – zwak stromend water tot licht stromend

  klasse WWI / WWII 

  licht tot licht moeilijk

  klasse WW III / WW IV 

  moeilijk tot zeer moeilijk

  klasse WW V / WWVI

  buitengewoon moeilijk tot grens aan de bevaarbaarheid

   
  •  Veiligheid: iedere rivier kent haar onveilige punten (o.a. stuwen). Op de site www.nebezpecnejezy.cz staan de gevaarlijke punten duidelijk beschreven en hoe de gevaarlijke punten te passeren. Bij twijfel vraag ter plekke bij uitgifte van de materialen of vraag mede kanoërs. Let op borden met "doodshoofd/gevaarteken".
  Kunnen we een transfer naar de locatie bijboeken?2020-09-16T18:42:44+02:00
  Ja er kan een transfer bijgeboekt worden naar de locatie waar de activiteit wordt georganiseerd. Een transfer kan vanuit ieder gewenste pick up locatie. Calculatie van de transfer is altijd maatwerk en gebeurt op basis van aantal uren, aantal kilometers en eventuele aanvullende wensen. Als je op eigen gelegenheid naar de locatie willen komen dan is dat is ook mogelijk. Zorg wel dat je op tijd komt en plan de transfer dus zorgvuldig.
  Zijn er standaard instructeurs aanwezig?2020-09-16T18:27:44+02:00

  Ja er zijn instructeurs aanwezig bij deze activiteit. Voertaal is Engels.


  Beoordelingen

  Er zijn nog geen beoordelingen.

  Wees de eerste om “Vlotten bouwen en varen” te beoordelen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Go to Top